LIVRARE GRATUITA IN ROMANIA PENTRU TOATE COMENZIILE! COMANDATI ACUM!

Monedă:

Despre pluta

In regiunea Marii Mediterane prevaleaza conditii climatice optime pentru cultivarea plutei naturale obtinute din scoarta de stejar de pluta. Conditiile climatice optime in aceasta regiune a lumii, reprezinta un success al dezvoltarii corespunzatoare a padurilor de stejar de pluta.

Pluta este tesatura exterioara a copacilor vesnic verzi de pluta - Quercus Suber, ce apar numai in anumite zone ale bazinului Marii Mediterane, in Africa de Nord, sudul Frantei, in Italia, Spania si Portugalia. La nivel mondial stejarul de pluta creste pe o suprafata de 2,5 milioane ha.

Cea mai mare suprafata padurile de stejar de pluta ocupa in Portugalia, unde, in ultimii ani, se realizeaza o campanie sistematica de impadurire cu stejari de pluta a zonelor parasite. Portugalia este necontestat patria stejarului de pluta, iar cantitatea productiei plutei, care se produce este ma mult de jumatate din toata productia mondiala.

Colectarea plute se efectueaza in conformitate cu normele elaborate timp de multi ani. Indepartarea scoartei copacilor este incredintata numai lucratorilor experimentati si foarte atent se alege timpul lucrarilor, luand in vedere starea vremii. Pluta este impermeabil la apa si aer. Acesta protejeaza copacul impotriva deshidratarii, actiunea bacteriilor si a microorganismelor, fluctuatiile termice, precum si incendiile, care apar des in zone date.
PLATI SECURIZATE
LIVRARE GRATUITA
CALITATE PREMIUM
GARANTIE DE SATISFACTIE