LIVRARE GRATUITA IN ROMANIA PENTRU TOATE COMENZIILE! COMANDATI ACUM!

Monedă:

Utilizarea plutei

Pluta ca materie prima este cunoscuta inca din vremuri preistorice. In perioada de aproximativ 3.000 de ani inainte de Hristos a fost deja utilizata in China, Egipt, Persia si Babilon ca un material pentru efectuarea flotoarelor a echipamentului de pescuit. In mormintele faraonilor s-au gasit fragmente, bine conservate pana in zilele noastre, a caror prezenta a asigurat stabilizarea termica a mumiei. In Roma antica in secolul al IV p.e.n. din pluta se produceau geamanduri de masurare a apei, dopuri pentru butoaie de vin si ulei de masline, incaltaminte, si, de asemenea, acoperisuri.

Cu toate acestea, lumea antica aprecia pluta pentru proprietatile sale ermetice. Faptul, etanseitatea plutei era perfecta, ne demonstreaza sapaturile efectuate de arheologi.In secolul trecut a fost, pe teritoriul Efes a fost gasita o amfora din viacul I p.e.n. , care s-a pastrat mai mult de 20 de secole plina cu vin. De asemenea, in ruinele orasului Pompei, distrus de eruptia Vezuviului, arheologii au descoperit amfore pline cu vin. Aceste exemple demonstreaza stabilitatea remarcabila a materialului, luand in vedere impactul diversilor factori: microorganisme prezente in sol, apa de mare, etc.

In zilele noastre, proprietatile de izolare si de etansare a plutei, sunt verificate, la cel mai inalt grad, in industria vinului, care utilizeaza mai mult de 80% din productia globala si ajunge la varietatea ei cea mai valoroasa. Restul de 20% din sectoare: de constructie, pescuit, sport si de uz casnic, echipamentul plutitor de apa, transporturi pe apa (marcarea apelor si terenurile de semnalizare), salvare acvatica, industria automobilelor, echipament pentru aparare, aviatie, productia de instrumente muzicale, industria incaltamintei, mobilier, etc.
PLATI SECURIZATE
LIVRARE GRATUITA
CALITATE PREMIUM
GARANTIE DE SATISFACTIE